Overslaan en naar de inhoud gaan

Bel ons : +32 (0)496 038 538  

 

Copywriting webteksten

Copywriting webteksten

Wat is er zo belangrijk aan het schrijven van webteksten?

Je hebt onlangs zwaar geïnvesteerd in een flitsende en prachtige website. Tot je ontsteltenis voldoet de respons niet aan je verwachtingen. Maar wist je dat je webteksten moeten concurreren tussen miljoenen andere teksten in de zoekmachines? Staan je webteksten toch bovenaan, maar genereren ze geen bestellingen?
Nu komt de kat op de koord als het gaat om copywriting van webteksten. Schrijven voor het web is een specialisatie op zich.

Goede copywriting van webteksten houdt immers rekening met twee aspecten:
* Hoe kun je een klant boeien om je website te lezen?
* Hoe selecteren de zoekmachines je webteksten om ze bovenaan te plaatsen?

Het antwoord op de eerste vraag is vrij eenvoudig:
waaraan herken je ideale webteksten?

Sta even stil bij de manier waarop je zelf iets zoekt op het Internet. Je klikt op de eerste mogelijkheden die zich aanbieden in de zoekmachine. Je scant de titels. Lijkt het interessant, dan lees je misschien de inhoud diagonaal. Word je geboeid, dan klik je verder naar andere pagina’s. Is het wat je zoekt … dan ga je over tot actie.
Voldoen je webteksten aan deze ideale situatie, dan ben je goed bezig en heb je geen hulp nodig om je teksten te schrijven voor het web.

Je vindt niet wat je zoekt op die eerste pagina’s van de zoekmachines?

We durven erom wedden dat je slechts weinige keren zo geboeid wordt door een goede website. je klikt en klikt en klikt … En nog steeds vind je niet wat je zoekt. Jammer voor al de verloren opportuniteiten van dergelijke websites. Wellicht gebeurt er met je website net hetzelfde. En daarom is het zo belangrijk om de juiste technieken te gebruiken om je  webteksten te schrijven.

Wat kan Evina betekenen voor het schrijven van je webteksten

  • Tijdens een briefing of meeting maken we kennis met je bedrijf, je product, je diensten, je doelgroep en je doelstellingen. je laat ons de sfeer snuiven …
  • We geven uitgebreid advies over een overzichtelijke en klantvriendelijke structuur. Klanten hebben de pest aan websites waar ze het bos door de bomen niet vinden.
  • Je levert ons zo veel mogelijk bronmateriaal aan: brochures, mailings, documentatiemappen, technische fiches, en veel uitleg die we zorgvuldig noteren.
  • Een goede voorbereiding is onontbeerlijk voor een goede copywriting en bespaart achteraf veel tijd.
  • Wij vertalen de voorbereidingswerken in doeltreffende, scanbare webteksten, waar de klant een boodschap aan heeft en waarvoor je de gewenste respons ontvangt.
  • Tegelijk voedt onze copywriter je webteksten met zoekmachine vriendelijke technieken. Lees daarover meer in het hoofdstuk over SEO optimalisatie.
  • Wij bieden ook de SEO vertaling van je website aan in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.
  • Bekijk alvast onze referenties voor wie we webteskten schreven.

Je bent tot hier geraakt in onze webpagina! Proficiat!

Dan bent je overtuigd van onze teksten.
Neem snel contact en ontdek weldra het verschil:

  • Een website met inhoud of content
  • Een betere vindbaarheid in de zoekmachines, meer bezoekers, en een hogere conversie (vakjargon voor bestellingen, aanvraag informatie of prijsofferte, inschrijven nieuwsbrief, …)

 

TAGS

©Vertaalbureau Evina 2018

Website and internet marketing by Acoma