Overslaan en naar de inhoud gaan

Bel ons : +32 (0)496 038 538  

 

copywriting blog, wij schrijven

copywriting blog, wij schrijven

Bloggen, een niet te onderschatten marketing instrument

SEO copywriting van blogs is in de lift. Blogs rijzen tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Of daar geld mee te verdienen valt is een interessante vraag: rechtstreeks niet, onrechtstreeks wel. Door interessante onderwerpen aan bod te laten komen, trek je de interesse van bezoekers. Regelmatig schrijven over nieuwe ontwikkelingen van je producten en/of diensten toont aan dat je kennis van zaken hebt. En dat levert naambekendheid en nieuwe klanten op. Kennis delen met collega’s in dezelfde branche is eveneens een goed argument om een blog te schrijven. Door kennis te delen ga je nieuwe informatie vergaren waardoor je je activiteiten kunt verbeteren.

Blog, SEO en marketing gaan hand in hand

Hoewel een blog schrijven toch enige inspanning en tijd vraagt, is het net zoals sociale media op het gebied van SEO optimalisatie en e-marketing wel degelijk zinvol.

 • Een blog biedt regelmatig nieuwe inhoud aan je website. En daar houdt een zoekmachine zoals Google van. Een zoekmachine gaat dagelijks op jacht naar nieuwe content. Wanneer er wekelijks een nieuwe tekst op je website verschijnt, is Google in zijn nopjes en kan hij weer gaan indexeren. Je website levendig houden, is een goede zaak om bovenaan in Google te blijven.
 • Geïnteresseerden die met je wensen te communiceren, gaan zich registreren op je website. Je leert nieuwe potentiële klanten kennen. Maar dat is nog niet alles.
 • Bloggers die je informatie waardevol en geloofwaardig vinden, zullen een link plaatsen van hun website naar jouw website. Linkbuilding is een belangrijke hoeksteen binnen de nieuwste SEO technieken.
 • Met een blog verhoog je ook de hyperlinking. Dat zijn de interne doorverwijzingen van de ene webpagina naar de andere binnen je eigen website. Je begeleidt hiermee de bezoeker naar andere pagina’s van je website die hem kunnen interesseren. Ook dit is een interessante SEO techniek.
 • Als je een blog wenst te schrijven, doe dit dan verstandig. Onderzoek via je statistieken welke onderwerpen het meest aanspreken bij je bezoekers en ga hierover schrijven. Blijf je bezoekers boeien. Na enkele maanden zal het snel duidelijk worden, welke onderwerpen je bezoekers het meeste kunnen boeien. Het aantal reacties en de inhoud ervan wijzen je de weg.  

Geen tijd om een blog te schrijven?

Evina schrijft al jaren blogs over diverse onderwerpen zoals

 • Gezondheid, voedingssupplementen, natuurgeneeskunde, relaxatietherapie en –technieken, …
 • Reizen, vakantie, hotel en restaurant arrangementen, vakantieverblijven, jeugdvakanties en –activiteiten, …
 • Sport, verenigingsleven, vrijetijdsbesteding, evenementen, …
 • Maar ook technische materies voor hoorapparaten, de tuinbouwsector, incassobureaus, de bouwsector, de voedingsindustrie, …

Hoe werkt het?

 • Wij schrijven en vertalen wekelijks of maandelijks artikelen voor je blog, per stuk of per reeks.
 • Afhankelijk van wat je in je bedrijf verkoopt of produceert, kunnen wij aantrekkelijke onderwerpen zoeken zonder dat je ze aan ons hoeft door te geven.
 • Als je sector binnen onze competenties valt, stellen we voor om een eerste 'test' artikel te schrijven aan een voorkeurstarief.
 • Alle artikelen die we voor de blog van je bedrijf schrijven zijn SEO geoptimaliseerd voor de zoekmachines zoals Google, waardoor je ranking zal verbeteren.
 • Onze copywriters schrijven kwaliteitsartikelen zonder dubbele content in het Nederlands, Frans en Engels.
 • Indien gewenst, kunnen we de artikelen die we geschreven hebben ook in je CMS plaatsen, of het nu om een WordPress, Drupal of een ander CMS gaat.

Ben je geïnteresseerd, aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

TAGS

©Vertaalbureau Evina 2018

Website and internet marketing by Acoma