Overslaan en naar de inhoud gaan

Bel ons : +32 (0)496 038 538  

 

Het verhaal van een kleinschalig vertaalbureau

De ontdekking van een passie voor taal

In de loop van haar carrière in vast loonverband wist Pascale Delbeke een heel gevarieerde ervaring op te bouwen. Als directiesecretaresse werd al snel ontdekt dat ze een behoorlijke taalknobbel bezat: copywriting en vertaling werden een passie.
De volgende 10 jaar werkte ze voor een topbedrijf in SEO optimalisatie en webdesign. Hun technieken voor seo copywriting haalden ze uit de eerste hand: bij Google in de Silicon Valley. Dankzij haar perfecte tweetaligheid, haar zin voor orde en structuur, haar leergierigheid en snelheid van begrip mocht zij als eerste het volledige beheer van de verschillende bedrijfswebsites voor haar rekening nemen. Zij schreef en vertaalde honderden SEO geoptimaliseerde webpagina’s en blogs in het Nederlands en in het Frans.

De stap naar een eigen onderneming

Tijdens deze boeiende baan legde ze contacten met leveranciers en klanten. Naast SEO copywriting en vertaling van webteksten, ontstond een goede communicatieve band met deze contacten. Hieruit groeide een sterke ondernemingsdrang.
De kinderen verlieten het nest en de kamers werden omgebouwd tot kantoren. En zo zette ze de stap naar haar eigen bedrijf. De bedrijfsnaam Evina is gewijd aan haar dochters EVeline en NAthalie. Haar logo en haar slogan ‘Een choreografie met woorden’ is een knipoog naar haar vrijetijdspassie voor ritmische gymnastiek en dans, waarin ze jarenlang actief was als choreograaf.
Pascale volgde opleidingen in Photoshop, PHP, SEO optimalisatie, e-mailing en sociale media. Ze bouwt haar eerste eigen website, schrijft haar webpagina’s met SEO optimalisatie en doet een bescheiden e-mail campagne. De eerste klanten laten niet lang op zich wachten.

Evina, een kleinschalig vertaalbureau is geboren

Al na enkele maanden blijkt het concept een schot in de roos te zijn! Naast de vele opdrachten vragen de klanten naar meer. Om aan deze stijgende vraag te kunnen voldoen, zoekt Evina enkele professionele freelance vertalers waarmee ze tot op de dag van vandaag nauw mee samenwerkt. Hiermee is Evina een kleinschalig, maar volwaardig vertaalbureau geworden dat de meest courante taalcombinaties levert van en naar het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Klantvriendelijke kleinschaligheid, meer moet dat niet zijn

Intussen werken we al meer dan 10 jaar samen met dezelfde freelance partners. Samen vormen wij een klein, hecht en sterk team dat een vast klantenbestand wist op te bouwen en te behouden. Het leuke aan onze samenwerking is dat we allen dezelfde visie nastreven: een klantvriendelijke service bieden waarbij kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit.

 

 

©Vertaalbureau Evina 2018

Website and internet marketing by Acoma